WLAN

AP

Access Points

Samsungs Access punkt WEA400 serie stödjer 802.11ac, den nya generationen Wi-Fi. Erbjuder en högre kapacitet och mindre störningar samtidigt som att den är enkel och pålitlig. WEA400 serien har via sina antenner möjlighet att köra både i 2.4 och 5GHZ bandet samtidigt. .
Samsungs Access punkt WEA300 serie är en kompakt och kraftfull liten enhet med flera kanaler i 802.11n, den levererar datahastigheter i 300/450 Mbps samtidigt som den erbjuder bästa möjliga täckning, lätthanterlig konfiguration och ett säkert trådlöst nät.
Alla Samsungs access punkter är designade för företagsmiljöer. Dom når enkelt upp till kapaciteten av befintliga nätverk då dom applicerar den senaste LTE (4G) tekniken för att adressera era specifika behov av samtal och video utan att påverka data som skickas och tas emot.
Sömnlös automatisk överföring när du förflyttar dig mellan access punkter tar bort risken för tappat nät. Enheterna klarar av att leverera HD Voice för bästa möjliga samtalskvalité och ser till att användaren får ett kvalitativt trådlöst nätverk oavsett vilken typ av enhet som används.
Genom att använda en teknik med flera antenner ökar den typiska räckvidden med 14% samtidigt som täckningen, samtalskvalité och datafelsökning ökar med 30%. Dessutom så påverkas enheterna som är anslutna till access punkten. Genom att med ett bra nät minimera deras egna strömförbrukning som sedan leder till längre batteritid. Den totala mängden användare som kan vara anslutna till access punkten ökar också med upp till 50%.

Controller

Access Point Controllers

Samsung Access Point Controller (WEC8500) är en högt kvalitativ WLAN controller som är specifikt designad för nätverk som kräver yttersta stabilitet i medelstora till stora företag.
Denna högt kvalitativa WLAN controller har möjlighet att hantera upp till 500 access punkter, jobbar i 20Gbps och erbjuder ett snabbt och pålitligt nätverk. Dessutom så erbjuder controllern en kostnadseffektiv lösning för företag med funktioner som L3 routing, brandväggar, 10G interface och system redundans för att öka säkerheten och minimera downtime.
Med intergrerad handover och automatisk cell optimering använder controllen LTE teknologi för att förse alla enheter med ett optimalt WLAN oavsett om du sitter med en PC, tablet eller en smartphone.
För mindre företag så finns Samsung Access Point Controller WEC8050 tillgänglig. Denna controller kan hantera upp till 75 access punkter och 1500 enheter samtidigt. Den har samma funktioner som ERC8500 modellen. Den lägre kapaciteten, jämfört med WEC8500, bidrar till ett väldigt konkurrenskraftigt pris för denna modell.

Wlan Manager

WLAN Manager

Den trådlösa WLAN hanteraren (Wireless Enterprise WLAN Manager (WEM)) övervakar och hanterar access punkter (APs) och access punkts controllers (APCs) för att se till att användaren får ut maximal kapacitet ur sina enheter. Den följer även statusen på det trådlösa nätverket vilket i sin tur ger användare snabbt och stabilt WLAN. WEM hjälper till med att hantera det trådlösa nätets effektivitet utan att påverka konfigurationen som är gjord i APs eller APCs. WEM tillhandahåller övervakning av processer och löser problemen som kan uppstå utan några som helst problem.

IBSA

Intelligent Beam Selectable Antenna (IBSA)

IBSA, eller Intelligent Beam Selectable Antenna, skapar ett optimalt RF mönster av flertalet fysiska antenner för att minimera antalet skuggområden. Antennerna ökar känsligheten med 2db och levererar 30% bättre täckning. Detta är speciellt bra för mobila enheter som normalt sett har en lägre sändnings- och mottagningseffekt.

SON

Self Organising Network (SON)

Self Organising Network, SON, är en funktion som förutom att den justerar sändningseffekten och väljer kanaler i nätet också ökar och optimerar cell konfiguration samt storlek genom att ta tillvara och använda information på hur enheter agerar i nätet.

VaTS

Voice Aware Traffic Scheduling (VaTS)

Genom att använda denna funktion som är designad för mobila LTE nätverk är det möjligt att öka antalet pågående samtal i nätet med 50 eller mer. Detta gör man genom att effektivt matcha bandbredd mot diverse olika enheter. Det betyder att varje enhet inte får mer bandbredd än vad den behöver.

AirMove

AirMove

Samsungs AirMove är en teknik som applicerar samma typ av handover du finner i ett mobilt LTE nätverk. När samtal ankommer och man rör sig från punkt A till punkt B så får inte samtalen kopplas ner när man rör sig mellan olika access punkter. Samsung AirMove ser till att samtalen fortlöper utan några brytningar.

AirEqualizer

AirEqualizer

Samsung AirEqualizer optimerar det trådlösa nätet genom att applicera en teknik som ger lika mycket airtime till varje enhet. När flera enheter är anslutna till en access punkt samtidigt så garanterar AirEqualizer bästa prestanda genom att analysera varje anslutning och förse data där det behövs mest.

APFP

Skalbar och kraftfull plattform

Samsungs Access punkts controller bygger på innovativ arkitektur som garanterar snabba nätverk med minimal downtime. Controllern har två 10gbit portar och åtta 1gbit portar för nätverk som är optimerade till att ge användaren ett säkert och skalbart WLAN. En sådan kraftfull plattform gör controllern ett självklart val i stora nätverk som inte får ha någon downtime.

WLAN Manager

WLAN Manager: Ett bra User Interface.

WLAN Manager tillåter administratörer att se över hierarkin bland alla APs och APCs via ett bra och innovativt user interface (UI). Det är speciellt designat för att ge optimal användarvänlighet, minimera downtime och öka prestandan. User Interfacet ger dig som användare viktiga händelser samt aktioner som händer i nätverket och låter dig sedan bestämma vad som skall göras på ett snabbt och effektivt sett.

WLAN Manager

WLAN Manager: Trådbunden och trådlös integrerad hantering

WLAN Managern är kapabel till att hantera Samsung iES Ethernet switchar. Om en AP skulle stängas av så kan denna WLAN Manager stänga av PoE porten trådlöst via Samsung Ethernet Switch, omstart sker då omedelbart för att minimera downtime. Tack vare denna lösning blir nätverket mer pålitligt och ännu mer optimerat för företag där nätverket inte får släckas ner.

Remote

WLAN Manager: Remote Monitoring

Eftersom WLAN Managern kan se över statusen på nätverket när som helst är det också möjligt att kontrollera detta var som helst via en smartphone eller annan mobil enhet. Den har möjlighet att identifiera och felsöka fel, minimera downtime och öka tillförlitligheten. När ett fel uppstår kan administratörer ansluta i real tid, lösa problem och skicka eventuella felrapporter.